Vergoeding braces en bandages 2020

  • Geplaatst op
  • Door Zorghulpmiddelkopen.nl
  • 0
Vergoeding braces en bandages 2020

In sommige gevallen is het mogelijk om een brace of bandage vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar. We geven u graag meer informatie over deze vergoeding en welke mogelijkheden u heeft voor het vergoeden en aanschaffen van een brace of bandage.

Vergoeding braces en bandages 2020

Braces en bandages worden vergoed in de basisverzekering, of deze vergoed worden is afhankelijk van een aantal voorwaarden en bij welke verzekeraar u een zorgverzekering heeft afgesloten. Deze regels gelden voor alle braces en bandages, hier vallen onder andere kniebrace, breukband, enkel/voetorthese en dergelijke onder.

 

Basisverzekering brace en bandage hulpmiddelen.

Binnen de basisverzekering is de eerste voorwaarde dat u een medische indicatie nodig heeft van uw behandelend specialist, bijvoorbeeld uw revalidatiearts of orthopedisch specialist. Daarnaast moet u de brace minimaal 6 maanden nodig hebben. En in het geval dat de brace op maat gemaakt moet worden zal u eerst toestemming van de verzekeraar nodig hebben.

 

Uitgesloten van vergoeding

In het geval u de brace wilt gebruiken om een bepaalde sport te kunnen blijven uitoefenen zal deze niet vergoed worden door de verzekeraar.

 

Eigen risico braces

In het geval de vergoeding van braces onder de basisverzekering valt zal de verzekeraar de kosten van uw brace eerst met uw verplichte eigen risico verrekenen.

 

Eigen bijdrage

Naast eigen risico hebben we ook nog de eigen bijdrage, deze zijn voor braces en bandages in de basisverzekering niet van toepassing.

 

Reglement Hulpmiddelen

Elke verzekeraar heeft een document waar alle regels voor het vergoeden van hulpmiddelen in staan beschreven genaamd ‘Reglement Hulpmiddelen’. In dit reglement staan de nadere voorwaarden waaraan voldaan moet zijn per hulpmiddel, en zo ook de vergoeding voor braces en bandages.

 

Vergoeding brace vanuit aanvullende verzekering

Er zijn ook zorgverzekeraars die braces vergoeden vanuit een aanvullende zorgverzekering. Het is belangrijk om de voorwaarden van uw verzekering goed door te nemen, deze vergoeding verschilt namelijk per verzekeraar. Dit kan uiteenlopen van 50 euro per jaar tot wel 500 per jaar. Let op dat er ook zorgverzekeraars zijn die geen aanvullende verzekering bieden waar braces en bandages vergoed worden.

 

Bent u op zoek naar een brace of bandage, bekijk dan ons aanbod. We hebben een groot aanbod met scherpe prijzen voor verschillende braces, denk hierbij aan een kniebrace, breukband of onze TFCC bandage.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.