TFCC letsel en bandage

De functie van een TFCC bandage bij TFCC letsel.

We beginnen met een kleine introductie wat TFCC is. Het TFCC is het bandsysteem ter hoogte van de pols, het woord staat voor Triangulair fibro cartalinaire complex . Het werkt eigenlijk als een soort stootkussen. het verbindt het tfcc verbindt de ellepijp met het spaakbeen. Het vangt tevens de krachten tussen de ellepijp en de polsbotjes op. Het TFCC kan scheuren bij een val, een krachtige draaibeweging of door natuurlijke slijtage. Het kan zijn dat er na een lichamelijk onderzoek een operatieve behandeling nodig is. bij dit letsel wil het nog wel eens voorkomen dat er voor een kijkoperatie wordt gekozen omdat op een scan de scheuren niet altijd goed te zien zijn. De klachten zijn vaak wel duidelijk door de patiënt te omschrijven.

Een bandage is geschikt om de klachten in de pols te verminderen, dan met name aan de zijde van de pink. Het gevoel van een knak wanneer u wilt steunen op de hand en dan met name de klachten aan de pinkzijde zijn hiervan een goed voorbeeld. De tfcc wordt ook wel de meniscus van de pols genoemd. De meeste blessures bestaan door het opvangen van een val met uw handen.

Een stabiliserende bandage kan een oplossing zijn voor uw klachten.

Rafys heeft hiervoor een speciale stabiliserende brace bij klachten. De bandage zorgt ervoor dat de er minder klachten in de pols die vooral verergeren voorkomen. Met name wanneer uw klachten vooral verergeren bij steunen kan een bandage een goede oplossing zijn.

De rafys tfcc bandage is een stabiliserende factor in de pinkzijde van de pols en of onderarm. Iedereen met een leeftijd van boven de vijftig heeft slijtage in het bandsysteem van de pols. In sommige gevallen zal dit dermate veel zijn dat er een ingreep nodig is. Vaak wordt er naast het dragen van een bandage gestart met handtherapie, hiermee gaat u de pols soepeler en sterker maken. Het kan tot wel zes weken duren voordat vooruitgang geboekt wordt. Bij kleine scheurtjes kan het dragen van een bandage meehelpen aan het herstel. Rafys staat bekend om haar zeer hoogwaardige oplossing voor verschillende klachten tegen een goede prijs kwaliteit verhouding.

De TFCC bandage van RafysZorghulpmiddelkopen.nl heeft in haar assortiment een speciale bandage die geschikt is voor deze klachten, dit is de nummer 1 bandage die beschikbaar is voor deze klachten. De bandage is eenvoudig aan te brengen en verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en twee verschillende maten. De maat kunt u eenvoudig zelf bepalen door de omvang van de pols op te meten, belangrijk daarbij is dat het product niet te los zit omdat het voor ondersteuning moet zorgen bij het bewegen van uw pols, te los is dan niet aan te raden. De bandage is verkrijgbaar in de kleur creme en in de kleur zwart. Door de aangebrachte bandjes is de bandage eenvoudig vast te maken aan uw pols zonder dat u eventueel pijn opwekt. De bandage kan zowel links als rechts gedragen worden, daarin wordt geen onderscheid gemaakt. De bandage geeft optimale steun en u houdt toch uw vingers en hand vrij. Dat is tegenstelling tot een spalk die uw bewegingsvrijheid veel verder beperkt. Wanneer uw omvang van de pols kleiner is dan 18 centimeter dan raden wij het S model aan, is uw omvang van de pols groter dan de 18 centimeter dan raden wij het L model aan van de bandage. De bandage is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit zodat deze lang meegaat en zonder probleem gebruikt kan worden bij alledaagse taken die u uitvoert met uw handen. U kunt uw pols met deze bandage ook gewoon blijven bewegen. Doordat u minder belemmert wordt in uw alledaagse taken blijft u de bandage ook makkelijker gebruiken en dat zorgt ervoor dat u het herstel bevorderd.

Met de bandage van Rafys zorgt u ervoor dat de eventuele slijtage minder snel gaat en dat u toch uw normale bezigheden kunt blijven doen. Doordat deze goed blijft zitten en eenvoudig aan en uit te trekken is blijft u zonder problemen gebruik maken van de bandage.

Raadpleeg bij mogelijke scheuren in het tfcc altijd uw arts voor het juiste medische advies. Bent u opzoek naar andere oplossingen rondom uw pols of hand kijk dan snel verder op de webwinkel, wij hebben verschillende andere kwaliteit hoogwaardige oplossingen. Bij zorghulpmiddelkopen.nl is uw bestelling altijd snel in huis.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen