Product Review: Rolstoel Oprijplaat

Product Review: Rolstoel Oprijplaat

Product review: Rolstoel Oprijplaat

Vaak wil ik ergens heen en dan weet ik nooit zeker of ik er naar binnen kan of niet. Je kijkt even op Google Maps naar de ingang en de hoogte van de drempel, je vraagt het aan mensen die er al geweest zijn maar die letten daar natuurlijk niet op, en als laatste bel je de eigenaar of medewerker van dat pand op en vraagt of je er naar binnen kan. Dan ga je er heen vol moed en blijkt dat je rolstoel toch iets te groot is of dat de plank veel te steil is.


Deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik vorige week een nieuw product in de webwinkel heb geplaatst nadat ik deze zelf eerst uitvoerig getest had, een oprijplaat voor rolstoelen die je overal mee naar toe kan nemen. Zelf heb ik de Rolstoel Oprijplaat al twee weken in gebruik en ik wil hieronder mijn ervaring delen.

 

Mijn ervaring met de Rolstoel Oprijplaat

Het eerste wat me opviel was dat het inderdaad een oprijplaat was die zeer gemakkelijk mee te nemen is. Mijn oprijplaat heeft een lengte van 85cm en weegt maar 4kg. Verder zat er een handig handvat aan en heb ik er een tas bij aangeschaft waarmee ik hem aan mijn rolstoel kan hangen. Ik heb de oprijplaat overal mee naar toe genomen en heb hem een aantal keren onverwachts moeten gebruiken, dat was een uitkomst.

Verschillende lengtes

Later die week ben ik naar een restaurant gegaan en bleek dat mijn oprijplaat te klein was voor de ingang van dat restaurant, het waren namelijk twee treden. Gelukkig had het restaurant zelf een langere oprijplaat dus kon ik evengoed naar binnen. Maar dit is wel iets waar u goed over moet nadenken. De Rolstoel Oprijplaat is namelijk verkrijgbaar in verschillende lengtes waardoor u zelf kan beslissen welke lengte voor u het beste werkt.

Tas

Om de oprijplaat makkelijk mee te nemen had ik hier ook een tas bij gekocht en gekeken of ik hier gebruik van ging maken en deze meerwaarde bood. Het was een mooie en stevige tas die gemakkelijk achter mijn rolstoel op te hangen was. Op deze manier was het heel makkelijk om de oprijplaat mee te nemen zonder hem zelf te hoeven tillen.

 

Mijn conclusie van de Rolstoel Oprijplaat


Dit product was voor mij een uitkomst omdat ik nu waar ik ook heen ga altijd de oprijplaat in mijn auto heb liggen voor als ik ergens niet naar binnen kan. Het gevoel dat je hier niet constant over hoeft na te denken is heel fijn. Hij is zeer licht en gemakkelijk om neer te leggen. Er kunnen veel verschillende rolstoelen en scootmobielen overheen omdat hij tot 300 kg aan kan.
 

Er is een groot aanbod aan verschillende oprijplaten voor rolstoelen. De reden dat ik voor deze heb gekozen was puur om het feit dat hij gemakkelijk mee te nemen leek. Dat bleek dus achteraf ook het geval. In tegenstelling tot andere oprijplaten ziet deze er goed uit, is hij makkelijk mee te nemen, kan hij een groot gewicht aan en is verkrijgbaar in verschillende maten
 

Voordelen van de Rolstoel Oprijplaat

   • Gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel.
   • Verkrijgbaar in verschillende lengtes en gewicht.
   • Overal mee naar toe te nemen.
   • Kan een gewicht aan van tot de 300kg.
   • Ultieme oprijplaat voor rolstoel en scootmobiel.

 

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een oprijplaat


Naar aanleiding van deze ervaring heb ik een lijst gemaakt met de punten waar u goed over moet nadenken bij het aanschaffen van een oprijplaat.
 

 1. Hoe vaak denkt u de oprijplaat te gebruiken
 2. Vergoeding oprijplaat
 3. Gewicht en lengteHoe vaak denkt u de oprijplaat te gebruiken
Als u van plan bent op de oprijplaat op één plek te gebruiken, is het misschien verstandiger op te kiezen voor een permanente drempeloplossing. Deze kan vast aan de grond gemonteerd worden en hierdoor hoeft u hem niet elke keer neer te leggen.


Vergoeding Oprijplaten
Oprijplaten worden vergoed via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). De eerste stap in dit proces is contact opnemen met de gemeente waar u woont. Er zijn een aantal factoren die de hoogte van uw vergoeding bepalen. Zo word er gekeken naar uw financiële situatie in verband met een eigen bijdrage.

Gewicht en Lengte
Zelf weet u natuurlijk het beste waar u deze oprijplaat gaat gebruiken en welke lengte nodig is om deze te overbruggen. Denk hier goed over na bij het aanschaffen van de oprijplaat.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.