Hoe kiest u een polsbrace

  • Geplaatst op
  • Door Frank uijtendaal
  • 0
Hoe kiest u een polsbrace

Hoe kiest u een polsbrace?

Zorghulpmiddelkopen.nl heeft een gevarieerd assortiment aan polsbrace. Uiteraard zijn er welk enkele zaken waarop u dient te letten. Door middel van dit blog krijgt u een gratis advies over welke polsbrace voor u het meest geschikt is. Aan de hand van ons unieke assortiment en in samenspraak met onze specialisten geven wij u hieronder advies.

Er is een onderverdeling gemaakt in een brace voor het dagelijks leven en een brace voor het sporten. Uiteraard hebben dit soort braces ook verschillende raakvlakken. Het kan daarom zomaar zijn dat een brace die eigenlijk voor sporten is het beste bij u past terwijl u minder sport.

De braces verschillen vaak allemaal op een klein vlak van elkaar, het is daarom handig verschillende modellen te vergelijken om zo tot de beste mogelijkheden te komen. Met het onderstaande artikel hopen we dat uw keuze een stuk eenvoudiger is gemaakt en u makkelijker de verschillen tussen de braces kunt herkennen.

 

Wat is nu eigenlijk een polsbrace?

Een brace zorgt ervoor dat u een gewricht kunt blijven bewegen. De brace zorgt ervoor dat het polsgewricht wordt beschermd terwijl u deze gewoon kunt blijven gebruiken. Een brace zorgt voor ondersteuning en kan de bewegingsvrijheid tegenhouden. Doordat de brace de bewegingsvrijheid minder maakt is de kans op een blessure kleiner en de snelheid van het herstel sneller.

 

De brace kan gecombineerd worden met een model wat ook een gedeelte van de hand meeneemt. Bij elk van de soorten braces horen vaak verschillende klachten. Wel is het over het algemeen zo dat bij klanten in uw pols een brace vaak de uitkomst kan bieden om toch uw pols normaal te kunnen blijven gebruiken.

 

Polsbraces worden veel gebruikt in de sport waar er veel druk op de arm komt te staan, denk daarbij aan bijvoorbeeld tennis of klimmen. Dit kan gebruikt worden voor het verkleinen van de kans op een blessure als het sneller herstellen van een blessure. Bij serieuzere blessures zijn er uitgebreidere modellen beschikbaar.

 

Wanneer heb ik een polsbrace nodig?

Er zijn verschillende redeneren waarom iemand een brace nodig kan hebben. Een carpaal tunnel syndroom is een van deze redenen. Dit wil zeggen dat er een beknelling van de zenuw loopt in het midden van de arm waar deze overloopt in de pols. Artitis en tendinitis zijn voorbeelden waar een brace voor extra steun kan zorgen.

 

Het kan zijn dat u een fractuur heeft opgelopen, een brace is dan vaak een van de laatste stappen van het herstel. Deze geeft u een gevoel van veiligheid en zorgt ervoor dat u niet direct het gewricht teveel gaat belasten.

 

Een polsblessure is over het algemeen goed te voelen, u kunt zelf voelen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van uw pols. De brace is een hulpmiddel om het herstel te bevorderen of een blessure te voorkomen.

 

Hoe plaats in de brace?

De naam van de brace geeft natuurlijk al waar deze geplaatst dient te worden, namelijk rond de pols. Bevestigingen is vaak met een hand nodig en de meeste varianten houden uw duim vrij. Zo heeft u een comfortabele duim terwijl u de brace draagt.

 

De braces zijn daarnaast heel makkelijk instelbaar, doordat de braces zijn voorzien van verschillende banden of stukken klittenband is deze precies op de juiste manier vast te zetten. De braces zijn ook gemaakt om voor een langere periode mee te gaan.

 

Per model kunnen er verschillen zijn hoe deze vast gemaakt dient te worden en ook in de afmetingen van het product. De toepassingen kunnen ook licht verschillen. Sommige modellen zijn uitgevoerd met een uitneembare aluminium spalk, zo kunt u ook wanneer u verder bent in het herstel toch de brace blijven gebruiken doordat u de spalk verwijdert uit het product.

 

Vrijwel alle modellen maken een onderscheid tussen links en rechtshandig, controleer dat uiteraard vooraf ook goed. Enkele modellen zijn geschikt voor beide handen, echter zijn deze modellen weer minder geschikt wanneer u uitgebreidere klachten heeft.

 

Ik zoek een brace voor tijdens het sporten.

Wanneer u tijdens het sporten een gevoel heeft van lichte instabiliteit of aanhoudende pijn dan is een sport brace een aanrader. De sportbrace is zeer geschikt om te blijven sporten zonder dat het gewricht geïmmobiliseerd wordt. U kunt dus gewoon normaal blijven bewegen. De brace kan gebruikt worden.

 

Veel van onze polsbraces zijn voorzien van een elastische band, zo is deze niet alleen eenvoudig een en uit te trekken maar kan deze ook precies op de optimale steun vastgezet worden. De braces zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ook links of rechtshandig. Zo kiest u eenvoudig te de juiste maat, door het klittenband of elastische band zit deze nooit te strak en nooit te los. Aanbrengen met een hand is meestal ook geen enkel probleem.

 

Er zijn verschillende voorbeelden beschikbaar voor braces die zeer geschikt zijn voor tijdens het sporten. Een van deze modellen is de push sports polsbrace. Deze zorgt ervoor dat u toch uw sport goed kunt blijven uitoefenen. De bewegingsbeperking zorgt ervoor dat het gewricht niet immobiliseert. Een eenvoudiger voorbeeld is de Neo G Polsbrace.

 

Ik zoek een brace voor tijdens het dagelijkse leven.

Wanneer u vaker last heeft dan is het aan te raden om te zoeken naar een polsbrace die u maximale steun geeft. Het kan zijn dat u zoekt naar een brace om uw klanten wat minder te maken. Echter kan het natuurlijk ook zo zijn dat u al een dermate erge blessure heeft gehad of een fractuur dat een brace nodig is om aan het herstel te kunnen werken.

 

Bij elk van de modellen wordt opgenomen waar deze het meest voor geschikt zijn, overleg daarnaast ook altijd met uw medisch specialist, u kunt eventuele meerdere producten laten zien zodat u in overleg het juiste model kunt uitkiezen.

 

Afhankelijk van uw klachten kan het ook nodig zijn dat u een brace nodig heeft waar oom de duim bij geïmmobiliseerd wordt. Zo zijn sommige braces een combinatie van een duimbandage polsbandage in een. Een andere variant daarop is de duimbrace polsspalk.

 

De brace van push med is een nog uitgebreidere brace deze is onder andere te gebruiken bij de volgende indicaties: restinstabiliteit, ernstige distorsies, nabehandeling van polsfracturen.

 

Ik wil graag een brace aanschaffen.

Ik wil een polsbrace kopen? Bekijk hier snel ons hele assortiment met polsbraces. Denk daarbij goed om de verschillende maten die beschikbaar zijn als de toepassing. Sommige van de modellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

Bekijk naast de kleur en de maat ook goed hoe de brace vastgezet dient te worden en of deze niet te weinig of juist te veel immobiliseert voor u. Wanneer de brace te weinig immobiliseert kan het zijn dat dat klachten verergeren. Bij te veel immobiliseren kan het zijn dat het herstel juist langer duurt.

 

Een andere belangrijk punt is dat u goed moet kijken of u een model nodig heeft die juist wel of juist niet ook de duim immobiliseert. hierin zijn verschillende modellen mogelijk. Raadpleeg hier eventueel uw arts voor.

 

Neem rustig de tijd om de verschillende modellen door te nemen, bekijk naar hoe deze vastgezet worden. De manier waarop deze zit is belangrijker dan de eventuele kleur van de brace. Bekende merken zijn onder andere comfort cool, push med, ligaflex.

 

Er zijn verschillende soorten en merken, er is daarom niet een soort brace die het beste bij u past. Goed vergelijken van de modellen is daarom altijd aanbevolen. Ga ook in eerste instantie niet uit op het uiterlijk van de brace maar juist naar de specificaties en de uitleg. Een brace die er minder mooi uitziet kan voor u juist wel eens de perfecte brace zijn.

 

U gaat een brace over het algemeen voor een langere periode gebruiken, het is daarom raadzaam een model uit te kiezen die ook een langere periode meekan. De braces hebben een uiteenlopende prijsrange doordat ze verschillende mogelijkheden hebben.

 

Welke merken zijn er beschikbaar en hoe zit het met onderhoud?

De polsbrace van Comfort coolKlik hier om naar de producten van Comfort cool te gaan. Klik hier om naar de producten van ligaflex manu te gaan. Vrijwel alle producten zijn met de handwas te reinigen en zijn zo gemaakt om voor langere tijd mee te gaan. hieronder geven wij enkele voorbeelden van onze producten met de toepassingen weer.

Belangrijk is wel dat de brace altijd op een natuurlijke manier droogt en niet wordt uitgewrongen, dit kan ervoor zorgen dat de pasvorm niet meer goed is of dat de brace haar kracht verliest en daarmee niet meer goed functioneert.

 

Wanneer je voorzichtig met je brace omgaat dan kan deze zonder problemen meerdere jaren meegaan. Wel is het zo met name de kracht van de brace goed in de gaten te houden, wanneer deze wat kracht verliest dan is het aanbevolen voor een vernieuwd model te gaan.

 

Het dragen van een brace zorgt ook voor een periode van gewenning. Wanneer u nog niet vaker een brace heeft omgehad zal het in de eerste periode erg wennen zijn. Controleer daarom goed of de brace goed zit en draag deze direct niet te lang. Het is belangrijk dat u kunt wennen aan de brace, dan zal het dragen ook steeds eenvoudiger worden en minder opvallen.

 

Ik twijfel toch nog tussen enkele modellen of uitvoeringen.

Geen probleem, wij helpen u uiteraard graag verder. U kunt met ons contact opnemen via [email protected] we zullen dan samen met u bekijken welke model waarschijnlijk het beste geschikt is voor u. Belangrijk is dat u bij de maat rekening houdt met de omvang van de pols. Bij alle modellen wordt aangegeven wat de afmetingen zijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen