Douchen of in bad met gips

In dit artikel geven we graag meer informatie over de mogelijkheden om te kunnen douchen wanneer je in het gips zit. Verschillende soorten producten komen langs in een overzichtelijk rijtje. Zo laten we de verschillende opties zien voor de hand, de onderarm, de elleboog, de gehele arm, de voet en enkel, het onderbeen en het gehele been.

Een ongelukje gehad en in het gips? 

Kan uiteraard gebeuren, maar zodra je dan klaar bent en met je nieuwe gips naar buiten loopt blijkt dat er toch nog wel wat zaken geregeld moeten worden. Het gips moet droog blijven. Nu denk je misschien wanneer je je onderarm is, dat red ik wel door deze tijdens het douchen omhoog te houden. Echter zijn er natuurlijk veel makkelijkere oplossingen.

Hieronder laten we voorbeelden zien van verschillende beschermingen dat je toch fijn een douche kunt nemen terwijl je in het gips zit. met de onderstaande producten kunt u eenvoudig douchen met gips.

We beginnen met de hand, vervolgens nemen we de arm door, gaan we door met de benen. Voor kinderen hebben wij een aparte blog geschreven om alle mogelijkheden voor kinderen door te nemen.

Wilt u liever direct het hele assortiment bekijken, klik dan hier.

Het beschermen van de hand.

Wanneer een gedeelte van de hand of de hand in het gips zit dan is het natuurlijk zonde om een halve of hele arm in te pakken. Afhankelijk tot waar uiteraard het gips zit is een beschermhoes voor de hand een goed alternatief.

Een voorbeeld hiervan is de beschermhoes Limb0, deze hoes is eenvoudig aan te trekken, is latexvrij en heeft een hoog draagcomfort.

Het voordeel van deze hoes is dat hij tot een gipsomtrek van 22 tot 25 centimeter gebruikt kan worden. Daarnaast omdat deze maar over een klein gedeelte van de arm gaat blijft er genoeg bewegingsvrijheid over om normaal te kunnen bewegen.

 

Andere alternatieven komen op ongeveer de helft van de arm uit. Daarvan zijn verschillende mogelijkheden. 

Een ander alternatief is de gipshoes hand van het merk Atlantis. Deze hoes is wat minder hoogwaardig dan de hoes van Limb0 maar doet uiteraard wel wat hij moet doen. Deze geeft ook onder de douche genoeg bewegingsvrijheid om lekker in douche te gaan of voorzichtig in bad te gaan liggen. De hoes is net als de Limb0 hoes meerdere malen te gebruiken. Al is de verwachte levensduur en het zitcomfort van de Limb0 beschermhoes langer en beter. 

 

Het beschermen van de halve arm (onderarm).

Atlantis heeft een gipshoes die geschikt is over een halve arm. Deze hoes is gemakkelijk aan te brengen en is meerdere malen te gebruiken. Deze hoef heeft een lengte van 56 centimeter. Wanneer het gips niet tot de elleboog zit is dit een goed alternatief voor de beschermhoes van Limb0. De hoes zorgt doordat deze rond de elleboog zit (afhankelijk van de lengte van de arm) dat er genoeg bewegingsvrijheid blijft tijdens het douchen. 

LimbO zelf heeft daarnaast ook nog een andere gipshoes die voor de halve arm gebruikt kan Gips bescherming LimbO halve armworden. Deze beschermhoes van LimbO is evenals de andere varianten niet alleen handig voor personen in het gips maar ook wanneer u in het verband zit. De hoef sluit zeer goed af en is in tegenstelling tot de atlantis in verschillende maten beschikbaar.

De hoes is beschikbaar in:

 1. Klein, lenge 49 centimeter, gipsomtrek 22 tot 25 centimeter
 2. normaal, lengte 53 centimeter, gipsomtrek van 25 tot 29 centimeter
 3. Groot, lengte 53 centimeter, gipsomtrek 30 tot 39 centimeter

De LimbO variant heeft wel een duurdere aanschafprijs dan het Atlantis model maar is een veel hoogwaardiger model wat beter en makkelijker sluit en beter aanvoelt. Daarnaast is de Atlantis alleen geschikt voor gips en is de LimbO ook te gebruiken voor verband of protheses. 

 

Het beschermen van de elleboog.

Douchen met gips elleboogOm uw elleboog te beschermen terwijl u wilt douchen is er een speciale beschermhoes van LimbO. deze hoes heeft een hoog draagcomfort en gaat minimaal de gipsdraagtijd mee. Deze hoes is verkrijgbaar in twee verschillende maten en heeft een prijs van €35,95. 

 

De afmetingen van de beschermhoes voor de elleboog:

 

 1. Klein, lengte 26 centimeter, gipsomtrek 25 tot 29 centimeter
 2. Groot, lengte 26 centimeter, gipsomtrek 30 tot 39 centimeter

 

Het beschermen van de arm (hele arm).

Voor het beschermen van de hele arm zijn dezelfde alternatieven voor handen als voor de halve arm.

Gips bescherming Atlantis hele armWederom is het model van Atlantis te gebruiken om de hele arm te beschermen tijdens het douchen. Dit is het goedkoopste model van de twee modellen die beschikbaar zijn voor de hele arm maar doet zeker zijn werk. Het model van Atlantis is alleen geschikt voor gips. De afmeting van het atlantis model is 99 centimeter. De verkoopprijs van het Atlantis model is €15,95.

 

Naast het model van Atlantis is er een alternatief model van LimbO. Dit model wordt net als bij de halve arm uitgevoerd in drie verschillende maten. Namelijk het type normaal en het type breed.Gips bescherming hele arm LimbO Het model van LimbO kan in tegenstelling tot de beschermhoes van Atlantis gebruikt worden voor verband en protheses. Doordat er verschillende maten beschikbaar zijn is de pasvorm wat beter dan bij het model van Atlantis. De limbO zorgt bij de afsluiting ook dat er geen drukplekken ontstaan. Zo kunt u zonder problemen douchen met gips.

De verschillende maten van de LimbO type normaal

 1. Smal, lengte 69 centimeter, gipsomtrek 25 centimeter tot 29 centimeter.
 2. Normaal, lengte 69 centimeter, gipsomtrek 30 centimeter to 39 centimeter.
 3. Breed, lengte 69 centimeter, gipsomtrek 39 tot 54 centimeter.

Concluderend kan gezegd worden dat de LimbO een hogere kwaliteit afwerking heeft van het Atlantis model, echter is de verkoopprijs van de LimbO wel wat hoger, echter geeft deze wel een beter draagcomfort dan de Atlantis.

 

Het beschermen van de voet en enkel.

Gipsbescherming voet en enkeluw voet of enkel gebroken? Hieronder bespreken we de verschillende alternatieven die beschikbaar zijn om toch te kunnen genieten van een douche wanneer uw voet en of enkel in het gips zit. 


het model van Atlantis beschermt de voet en enkel met een afmeting van 25,5 centimeter. Deze is meerdere malen te gebruiken voor een douche. Dit is het goedkoopste model wat beschikbaar is van de alternatieven. Het model is echter niet aan te bevelen wanneer u in verband zit of een wond heeft. De bescherming gaat meerdere malen mee. De gipshoes van Atlantis is verkrijgbaar voor €15,95.

Het alternatief voor de gipshoes van Atlantis is de beschermhoes van LimbO. De hoes van LimbO is verkrijgbaar in twee maten. Deze is geschikt als het gips tot net boven de enkel zit. De maximale omtrek daarmee is 24 centimeter. Het verschil in de verschillende maten van de LimbO komt door de stretchomstrek van de Neopreen afsluiting, een wat groter been heeft uiteraard een grotere omtrek dan een wat kleiner of dunner been.

De beschermhoes van LimbO gaat minimaal de gipsdraagtijd mee. Dit model heeft een hoog draagcomfort . De prijs van de Limbo beschermhoes bedraagt €31,95.

 

Gipshoes beschermhoes LimbO

De verschillende maten van de LimbO beschermhoes:

 1. Smal, Gipsomtrek 20 tot 25 centimeter, maximale stretschomtrek afsluiting been 33 centimeter.
 2. Medium, gipsomtrek van 23 tot 24 centimeter, maximale stretchomtrek afsluiting been 40 centimeter.

Voor beide modellen geld dat deze geschikt zijn tot schoenmaat 46 voor damen en schoenmaat 45 voor heren. 

 

Het beschermen van het onderbeen (half been).

Gipshoes half been AtlantisWanneer uw onderbeen in het gips zit wilt u graag kunnen douchen. Zorghulpmiddelkopen.nl heeft daarvoor verschillende modellen beschikbaar. 


Ten eerste hebben we het model van Atlantis. Dit is het goedkoopste model van de twee alternatieven. Deze hoes is meerdere malen te gebruiken en heeft een afmeting van 59 centimeter. De hoes gaat niet over de knie en is dus alleen geschikt wanneer het gips niet over de knie heen gaat. De verkoopprijs van de gipshoes half been van Atlantis is €15,95.

Het alternatief voor het model van Atlantis is het model van LimbO. Waar Atlantis een universeel model heeft, heeft u bij LimbO de keuze uit een 9 tal verschillende modellen. De LimbO is van een zeer hoge kwaliteit en gaat minimaal de gipsdraagtijd mee. Deze is voorzien van een neopreen afsluiting die geen beschadigingen op de huid geeft. Het model van de LimbO is ongeacht de maat verkrijgbaar voor een bedrag van €33,95. De levensduur en het comfort is een stuk hoger dan het model van Atlantis.

 

De verschillende maten van de LimbO beschermhoes voor het halve been

LimbO beschermhoes half been

 1. Smal kort, lengte 64 centimeter, gipsomtrek 35 tot 39 centimeter
 2. Kort, lengte 65 centimeter, gipsomtrek 39 tot 54 centimeter
 3. breed kort, lengte 65 centimeter, gipsomtrek 52 tot 59 centimeter
 4. Smal normaal, lengte 73 centimeter, gipsomtrek 35 tot 39 centimeter
 5. Normaal, lengte 73 centimeter, gipsomtrek 39 tot 54 centimeter
 6. breed normaal, lengte 73 centimeter, gipsomtrek 52 tot 59 centimeter
 7. Smal lang, lengte 83 centimeter, gipsomtrek 35 tot 39 centimeter
 8. Lang, lengte 83 centimeter, gipsomtrek 39 tot 54 centimeter
 9. Breed lang, lengte 83 centimeter, gipsomtrek 52 tot 59 centimeter

 

Bescherming voor over het gehele been.

Gipshoes heel been AtlantisNiets is vervelender dan wanneer je na het gipsen van je been graag wilt douchen maar geen bescherming hebt. Gelukkig zijn er verschillende modellen Gipshoezen beschikbaar om ervoor te zorgen dat je toch lekker van een douche kunt genieten. 

Het eerste beschikbare model is een model van Atlantis. Dit model heeft een lengte van 101,5 centimeter en gaat over de gehele been. Deze gipshoes is geschikt voor meerdere malen gebruik, echter kan deze niet gebruikt worden bij open en onbedekte wonden en bij verband. Het model is gemakkelijk aan te brengen. De verkoopprijs van deze gipshoes is €18,95.

Naast de gipshoes van Atlantis is er nog een alternatief beschikbaar. Dat is het de beschermhoesBeschermhoes LimbO heel been van LimbO. Het model van LimbO is beschikbaar in vier verschillende maten en is zeer eenvoudig in gebruik en heeft een hoog draagcomfort. De beschermhoes is latexvrij en heeft een Neopreen afsluiting. Het is een duurzame hoes die minimaal de gipsdraagtijd meegaat. De verkooprijs van het model ongeacht ge maat is €38,95.

 

De verschillende maten van de LimbO beschermhoes: 

 

 1. Kort, lengte 85 centimeter, gipsomtrek 52 tot 65 centimeter.
 2. Smal, lengte 96 centimeter, gipsomtrek 39 tot 54 centimeter.
 3. Normaal, lengte 96 centimeter, gipsomtrek 52 tot 65 centimeter.
 4. Lang, lengte 103 centimeter, gipsomtrek 52 tot 65 centimeter.

 

Andere gipshoezen, niet voor in bad of douche maar voor buitenshuis.

Tenslotte hebben we nog enkele andere modellen beschermhoezen die niet geschikt zijn voor het douchen of baden maar wel uitermate handig zijn om buitenshuis te gebruiken.

 

Beschermhoes voor de pols buitenshuis.

Een speciale beschermer voor gips, verband of prothese in allerlei weersomstandigheden. Bij dit model zijn de vingers vrij maar beschermt u toch uw gips. Deze hoes is beschikbaar voor zowel links als rechts en in verschillende maten.Beschermhoes Outcast buitenshuis

De maten van de Beschermhoes voor buitenshuis:

 1. Links, small. 
 2. Links, medium.
 3. Links large.
 4. Rechts, small.
 5. Rechts, medium.
 6. Rechts, large.

De verkooprijs van de beschermhoes bedraagt €32,95

 

Beschermhoes voor voet buitenshuis.

Beschermhoes outdoor volwassenen voetNaast een speciaal outdoor model voor de pols is er ook een outdoor model voor de voet. Het model beschermt tegen regen, wind, water en zand. Een gipsschoen kan gebruikt worden met deze beschermer. het model is universeel dus geschikt voor zowel rechts als links. Deze is verkrijgbaar in drie verschillende maten. De prijs van de beschermhoes is €39,95

De verschillende maten van de beschemhoes voor volwassenen outdoor:

 1. Voet small, kleiner dan maat 7
 2. Voet medium, tussen maat 7 tot en met 10
 3. Voet large, groter dan maat 10

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen