De mogelijkheden van een douchekruk.

De mogelijkheden van een douchekruk.

Een douchekruk kan voor u het douchen een heel stuk eenvoudiger maken. Er zijn verschillende douchekruks beschikbaar en graag bespreken voor u de verschillende douchekrukken.

Een douchekruk is er in verschillende soorten en maten.

Er zijn douchekruks die puur alleen een kruk zijn, echter zijn er ook douchekruks die bijvoorbeeld armsteunen of zelfs met rugleuning. 

De verschillende modellen worden hieronder besproken. Zodra u een heel eenvoudig kunt kiezen welke kruk u wilt gebruiken tijdens het douchen. Douchekrukken zijn er in verschillende soorten en maten. In dit overzicht lopen wij langs de modellen die zorghulpmiddelkopen.nl aanbied. Zo kunt u ook wanneer u slecht ter been bent weer veilig douchen, het geeft u de mogelijkheid voor zittend douchen. Een kruk is ook goed te gebruiken wanneer u maar weinig ruimte heeft in uw badkamer, de kruk zorgt voor net dat beetje extra comfort en voor een uw persoonlijke hygiene. Hieronder geven wij u een overzicht van de verschillende douchekrukken wie wij beschikbaar hebben op onze website. Verschillend modellen zijn ook zo gemaakt om u extra ondersteuning te geven bij het zitten en opstaan.

 

Losse douchekruk met alleen bovenkant.

 

Douchekruk AtlantisDe eerste losse douchekruk die we bespreken is de kruk van het merk Atlantis. Deze douchekruk heeft een ronde bovenkant. Deze is gemaakt van lichtgewicht aliminium en heeft een ronde zitting. Aan de pootjes zitten rubber doppen, zodat wanneer de kruk op de grond staat deze niet zomaar gaat schuiven. De kruk om mee te douchen weegt 1.5 kilogram en deze kan tot een gebruikersgewicht van 110 kilogram. De kruk van Atlantis is verkrijgbaar voor €49,95.

 

 

Douchekruk driehoekig AtlantisAtlantis heeft verschillende soorten douchekrukken, het tweede model is ook van Atlantis. Dit is een driehoekig model. Het voordeel van de driehoek is dat deze minder ruimte in beslag neemt en ook nog eens veel makkelijker in de hoek van een douche te plaatsen is. De kruk is tevens in hoogte verstelbaar tussen de 46 en 56 centimeter. Aan de onderzijde is de kruk voorzien van rubberen doppen om te zorgen dat deze niet zomaar gaat schuiven. Ook deze kruk is een lichtgewicht kruk, het gewicht bedraagt 1,68 kilogram. De prijs van deze kruk is €59,95.

 

Een andere driehoekige kruk is deze van het merk Etac. Dat is de Edge douchekruk. Wederom het voordeel van een driehoek is dat deze eenvoudiger in de hoek van een douche te plaatsen is. Doordat deze in de hoek gezet kan worden staat de kruk om te douchen niet in de weg wanneer er iemand wil douchen die de kruk niet nodig heeft. Deze douchekruk is zo in te stellen dat deze iets naar voren kan kantelen, wat het opstaan weer eenvoudiger maakt. De kruk is tevens in hoogte verstelbaar. De kruk is gemaakt om op te gaan zitten als een soort zadel, dat ontlast de heupen. De kwaliteit van deze douchekruk is zeer hoog. De kruk is verkrijgbaar voor €110,95. De stoel is uitgevoerd in de kleur wit.

 

Douchekrukken in hoogte verstelbaar.

Naast de vaste douchekrukken hebben meerdere douchekrukken een mogelijkheid om in hoogte verstelbaar te zijn.

 

Douchekruk draaibare zittingAtlantis heeft ook een douchekruk met draaibare zitting welke in hoogte verstelbaar is. Deze draaibare zitting zorgt ervoor dat het maken van een transfer eenvoudiger is en vooral wanneer hulp nodig is bij het douchen is het kunnen draaien van de persoon erg handig. De stoel heeft daarnaast onder de kruk ook nog een opbergplateau. Eenvoudig om daar even wat neer te kunnen leggen. De zitting is van kunststof de rest van de douchekruk is van aluminium. De kruk is in hoogte verstelbaar tussen de 42 (laagste stand) en 52 centimeter. Verderop hebben wij nog meer in hoogte verstelbare douchekrukken. De breedte van de kruk is 44,5 centimeter en de zitting heeft een diameter van 34,5 centimeter. Deze douchekruk is verkrijgbaar voor €54,95 De kruk is uitgevoerd in de kleur blauw.

 

Contour douchekrukDe contour douchekruk is een speciaal gecurfd. Deze zeer lichte maar toch robuuste kruk. Door in de zeer comfortabele zitting gebruik te maken van een geperforeerd zitvlak heeft de kruk een uitstekende drainage.Om de kruk makkelijk te kunnen verplaatsen en om stabieler te zitten heeft de druk twee grepen aan de zijkanten. Deze zorgen ervoor dat u steun heeft en meer stabiliteit. De kruk is gemaakt van lichtgewicht aluminium. Het type Contour is ook verkrijgbaar in een variant met rugleuning. De kruk is in hoogte verstelbaar tussen de 38,5 en 53,5 centimeter. Het gewicht van de kruk is twee kilo en deze kan tot 114 kilogram gewicht dragen. De kruk is zonder rugleuning verkrijgbaar voor €69,95, de variant met rugleuning is verkrijgbaar voor €84,95. De kruk is uitgevoerd in de kleur wit, de poten hebben een grijze kleur met blauwe accenten. De dopjes onder de kruk zijn voorzien van een anti slip.

 

Douchekruk able2Douchekruk robuust Able2. Deze eenvoudige douchekruk is gemaakt van plastic gecoate stalen buizen en is daarmee zeer robuust. De zitting zit aan het frame geklemd voor extra stevigheid. De handgrepen aan beide zijden van de kruk geven extra steun en stabiliteit voor de gebruiker. De kruk is verstelbaar tussen de 45,7 en 61 centimeter en heeft een diepte van 41 centimeter. Het zitje is een 38 bij 33 centimeter. De robuuste kruk is verkrijgbaar voor €71,95.

 

Douchekruk met armsteunen

Naar de hierboven besproken douchekrukken zijn er nog verschillend modellen die voorzien zijn van armsteunen. De armsteunen zijn handig voor tijdens het douchen maar kunnen u ook assisteren wanneer u opgestaan bent en u wat moeilijker kunt staan.


Douchekruk met uitsparingHet eerste model wat we tegenkomen is een douchekruk voorzien van een uitsparing. De kruk zelf heeft ook meerdere gaten om het water eenvoudig weg te laten lopen. Het frame is gemaakt van gecoat staal en de stoel is in hoogte verstelbaar tussen de 46 tot 60 centimeter. De armsteunen zijn onderdeel van de kruk zelf. De zitting heeft een oppervlakte van 35 bij 42 centimeter. De kruk kan een maximaal gebruikersgewicht van 115 kilogram aan en weegt zelf 3,5 kilogram. De kruk is verkrijgbaar voor €109,95.

 

Etac douchekrukEtac heeft nog een modulaire douchestoel beschikbaar. Deze is verkrijgbaar in de variant douchekruk met of zonder armsteunen en ten derde verkrijgbaar in de variant douchestoel. De kruk is van een zeer hoogwaardig materiaal en zorgt ervoor dat u gemakkelijk en veilig op kunt staan. Het voordeel van de Swift is dat deze zeer eenvoudig uit elkaar te halen is zonder gereedschap, dat geld ook voor het monteren en de-monteren van de armsteunen. Zo kunt u eenvoudig de kruk opbergen wanneer u deze niet nodig heeft. De hoogte van de zitting is tevens verstelbaar tussen de 42 en 57 centimeter. De Swift kruk is verkrijgbaar in de kleur groen en wit. De zitting is aflopend naar het midden en voorzien van een uitsparing. In de zitting zijn ook gaatjes aangebracht om zo het douchewater eenvoudig weg te laten lopen. De breedte tussen de armlegger is 45 centimeter. De kruk kan tot een gebruikersgewicht van 130 kilogram en weegt in de versie met armsteunen 3,9 kilogram. de douchekruk zonder armleuningen is verkrijgbaar voor €159,95, de variant met de armsteunen is verkrijgbaar voor €215,95. De variant douchestoel (dus met armleuningen en een rugsteun) is verkrijgbaar voor €269,95, deze is ook verkrijgbaar in de kleur blauw.

 

let bij uw keuze goed op de maten en de verstelbaarheid van de douchekruk. Veel van de modellen zijn niet aan te passen na aanschaf en het zou zonde zijn wanneer een ander model nodig heeft met bijvoorbeeld de armleuningen. Kijk ook goed naar de afmetingen van de verstelbare douchekruk. Met een kruk kunt u weer veilig douchen en dat is natuurlijk wel zo fijn. De poten van de modellen zijn voorzien van antislip om zo te voorkomen dat de kruk wegglijd tijdens gebruik. Met een losse douchekruk zorgt u net voor het beetje extra comfort. Naast de kruk zijn er ook verschillende stoelen beschikbaar, wilt u meer informatie over de douchestoelen kan kunt u hier kijken. Alle modellen zijn binnen een tot twee werkdagen na bestelling leverbaar en worden bij u thuisbezorgd. Wilt u meer informatie of heeft u aanvullende vragen dan kunt u altijd contact opnemen met [email protected]

Bekijk alle douchekrukken van Zorghulpmiddelkopen.nl hier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen