Aangepast bestek welke soorten zijn er verkrijgbaar.

  • Geplaatst op
  • 0

Heeft u problemen met het vasthouden van uw bestek? Er zijn verschillende oplossingen. Deze nemen wij in dit blog met u door. Zo is het eenvoudiger de juiste combinatie te bestellen.

Aangepast bestek welke soorten zijn er verkrijgbaar.

 

het kan gebeuren dat het eten met een normaal bestek lastiger wordt. Dat is uiteraard heel vervelend, het kan het plezierige moment van een maaltijd een stuk minder maken. Het kan te maken hebben dat u minder kracht heeft of dat door trillende handen het een stuk lastiger wordt.

Er zijn verschillende soorten bestek die u kunnen helpen er toch voor te zorgen dat u van een maaltijd kunt blijven genieten. Uiteraard wordt er onderscheid gemaakt in links en rechtshandigen wanneer dat nodig is. Hieronder lopen we verschillende soorten bestek na en geven we aan waar het bestek geschikt voor is.

Naast het lichtere en de zwarte sets zijn er ook verschillende varianten als gebogen en gekleurde sets beschikbaar. Daarnaast kijken we ook naar de mogelijkheden wanneer u nog voor een (tijdelijke) periode gebruikt wilt blijven maken van uw eigen vorken, messen en lepels.

 

Verzwaard bestek

Het kan juist nodig zijn dat er verzwaard bestek nodig is. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn bij Reuma, Spasticiteit en een beperkte handcontrole. Het bestek ligt daardoor vaster in de hand zodat het bestek comfortabel in de hand blijft zitten maar dat deze ook vast genoeg in de hand blijft zitten.

 

lichtgewicht bestek

Een variant op het verzwaarde bestek is juist het lichtgewicht bestek. Het lichtgewicht bestek is geschikt voor mensen die problemen hebben met de gewrichten. Het bestek ontziet de druk op de gewrichten en op de vingers.

Dit bestek is meestal op meerdere manieren beet te pakken. De lepel van dit bestek is vaak naar een zijde voorgevormd. Dit bestek is meestal voorzien van juist een dunne of juist een dikke handgreep. De lepels kunnen al voorgevormd zijn voor links- of rechtshandigen.

 

De besteksets van good grips.

Er zijn meerdere grotere merken beschikbaar. Het eerste voorbeeld is het good grips bestek. Dit bestek zoals de naam al doet vermoeden is gespecialiseerd in het hebben van een goede grip. Daarnaast zijn van dit merk de lepels en vorken in iedere gewenste stand te draaien.

Good grips biedt naast bestek ook allerlei andere handige producten aan, bekijk hier snel alle beschikbare producten van good grips. Het bestek is uitgevoerd met een rubberen rand met ribbels voor de extra grip en minder druk met oppakken.

De besteksets van Etac

Een van de andere groter meren is Etac. Deze sets zijn beschikbaar in dunne en verdikte handgreep. De variant met het verdikt handvat is met name geschikt wanneer iemand meer moeite heeft met het vasthouden van kleine varianten. De variant met de dunne handgreep is meer geschikt voor iemand die het bestek als een pen beet houdt.

Gebogen bestek

Naast het lichtere en zwarte bestek zijn er ook verschillende gebogen besteksets beschikbaar. Deze sets zijn goed te gebruiken voor mensen die moeilijk de hand en pols kunnen bewegen. Bij deze producten wordt wel een onderscheid gemaakt tussen links en rechts. Immers de buiging moet wel de juiste kant op zijn.

Gekleurd bestek

Naast de voorgaande soorten bestek is er ook speciaal gekleurd bestek. Gekleud bestek is niet alleen om een feestelijke aankleding te hebben. De speciale rode modellen zijn speciaal ontwikkeld voor personen die lijden aan autisme of dementie. Er zijn verschillende sets beschikbaar in verschillende kleuren, ook verkrijgbaar in een formaat geschikt voor kinderen.

 

Verdikkers, gebruik uw bestaande bestek.

Wilt u nog (tijdelijk) uw eigen bestek blijven gebruiken. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar om uw bestaande bestek geschikt te maken. Deze speciale bestek verdikkers zorgen voor een betere grip op uw huidige bestek. De betere grip kan ervoor zorgen dat nog voor langere tijd uw eigen mooie bestek kunt blijven gebruiken.

De verdikkers zijn verkrijgbaar in verschillende types en uitvoeringen. Deze worden over het algemeen met meerdere stuks geleverd zodat u niet steeds het product om dient te wisselen.

 

Het onderhoud van de besteksets

De sets zijn vrijwel altijd vaatwasmachine bestendig. Door de gebruikte materialen zijn de sets ook geschikt om voor een lagere periode gebruikt te worden. Wanneer u deze op een normale onderhoudt dan gaan de producten lang genoeg mee.

 

Er is meer dan alleen bestek.

Naast bestek is het ook mogelijk om andere eetgerei aan te passen. Denk daarbij aan borden, deze hebben een extra opstaande rand zodat het eten goed op het bord blijft liggen. Bekijk hier snelle alle alternatieve producten. Daarnaast zijn er verschillende snijplanken beschikbaar.

Twijfelt u aan wat voor soort bestek u nodig heeft, u kunt altijd met ons contact opnemen. AL het bestek is in principe snel leverbaar. Vandaag bestellen is morgen in huis. Combineer voor u de juiste samenstelling van onze oplossingen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.